Översikt

AktieTorget grundades 1997 med en klar idé: att göra det enklare, tryggare och synligare att vara noterad. Sedan dag ett har vi arbetat med att skapa så bra förutsättningar som möjligt för tillväxtbolag att få tillgång till expansionskapital och börsens övriga fördelar för att kunna fortsätta utveckla sin verksamhet.

Det är enklare.

Vi vet att det kan både vara svårt och tidskrävande att vara noterad. Vår helhetslösning gör er vardag som noterat bolag enklare. Vi ser det som en självklarhet att våra noterade bolag ska kunna få ta del av den kunskap och erfarenhet vi samlat efter många år i branschen. Vi vet att bolag behöver stöd i att uppfylla noteringskraven för att skapa transparens och tillförlitlighet, samt hjälp med att bli mer synliga för att attrahera intresserade investerare – allt för att bolagen ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och växa. 

Hos oss ingår alltid:

  • IR-sida för bolaget.Utbildning för bolagets styrelse och ledning.
  • Vägledning genom direktkontakt med våra regelverksexperter.
  • Filmad investerarträff i samarbete med SvD Börsplus.
  • Granskning av pressmeddelanden före distribution till marknaden.
  • Offentliggörande av bolagets pressmeddelanden via Cision för större synlighet.
  • Nyhetsbevakning av bolagets kommunikation genom Finwire och Direkt.
  • Samarbete med SvD Börsplus ger oberoende analyser på en stor del av bolagen varje år.
  • Teknisk analys av bolagets aktie genom Nyhetsbyrån Direkt i samarbete med Vinnarbyrån och Tobbe Rosén. Detta paketeras i ett rörligt format för bredare spridning.

Egen investerarsida

Att sköta sin egen investerarsida är både kostsamt och tidskrävande. Genom att hantera en hemsida för investerarrelationer åt er säkerställer vi att all relevant information om ditt bolag publiceras på rätt plats och i rätt tid. Här publiceras bland annat de senaste pressmeddelandena och delårsrapporterna, handelsstatistik teknisk analys, nyhetsbevakning från FinWire och Direkt, samt videoklipp. På så sätt kan investerare på ett enkelt sätt få information och överblick över ert bolag. Denna sida sköter AktieTorget helt utan extra kostnad. Vill ni göra det enkelt så länkar ni helt enkelt från er hemsida till rätt investerarsida hos oss. Om ni önskar kan ni även få data per feed så att ni kan bädda in allt på er egna hemsida. 

Titta gärna på någon av bolagens sidor för att se all information som vi tillhandahåller för dem.

Kostnadsfria emissioner

Vi vill att våra noterade bolag ska kunna fortsätta att utvecklas och göra nya investeringar utan stora trösklar och kostnader. Vi vet att många vill fortsätta ta in  kapital för att kunna ta nästa steg i sin tillväxtresa – år 2016 genomförde nämligen nästan hälften av bolagen på AktieTorget en emission. Därför har du som noterad på AktieTorget alltid möjlighet att genomföra emissioner utan extra kostnad.