Published: 13-03-18 10:51 This is a news article from the news agency Finwire Disclaimer

Finwire about SynAct:

Forskningsbolaget Synact Pharma har tillräckligt med kapital för att slutföra fas II-studien med AP1189. Det säger vd Jeppe Øvlesen vid Sedermeradagen i Köpenhamn på tisdagen.

Synact Pharma bedriver forskning och utveckling inom inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har en plattformsteknologi baserat på en ny klass läkemedelskandidater som riktar sig mot akuta försämringar i kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Fokus ligger på läkemedelskandidaten AP1189 som en ny potentiell behandling av psoriasisartrit, en form av ledbesvär som drabbar 30 procent av de patienter som lider av psoriasis.

Den kliniska fas I-studien med AP1189 inleddes i juni i fjol och de första två delarna av studien har slutförts. Den tredje delen beräknas slutföras under andra kvartalet 2018, följt av presentation av resultaten från hela studien.

Synact Pharma förväntar sig kunna lämna in ansökan för fas II-studien med AP1189 i andra kvartalet 2018. Fas II-studien väntas därefter inledas i tredje kvartalet i år och slutföras i tredje kvartalet 2019, säger Jeppe Øvlesen på tisdagen.

Bolagets kassa och bank var på 10,2 miljoner kronor per den sista december, enligt bokslutsrapporten. Vd:n uppger att pengarna ska räcka till att slutföra fas II för AP1189, men att det även beror på vilka möjligheter som dyker upp. Vidare för Synact Pharma dialog med möjliga partners, uppger han.