Publicerat: 2017-08-31 13:24:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Amhult 2: Amhult 2 har utvecklingspotential - SvD Börsplus

Amhult 2 är ett mindre fastighetsutvecklingsbolag med ett huvudsakligt projekt, att utveckla delar av Amhult centrum utanför Göteborg till en småstad med bostäder, kontor och butiker. Strategin med att äga de färdiga fastigheterna innebär att bolaget är på en resa mot att bli mer av en fastighetsägare än en renodlad fastighetsutvecklare. Projektet är intressant, men när det gäller bolaget och aktien tror vi det finns bättre personer i branschen att ta rygg på. Det skriver SvD Börsplus i en analys på torsdagen.

Analyshuset ser i ett positivt scenario en ökning av börsvärdet med 55 procent på 3-4 års sikt, motsvarande en årlig avkastning på knappt 15 procent.

"Det behöver inte vara fel att utvecklas långsamt på dagens heta fastighetsmarknad. Och om projektet bara fortsätter rulla på i maklig takt lär bolagets fastighetsbestånd successivt växa sig allt större, vilket kan göra ett positivt avtryck på aktiekursen. Vi tror dock det finns bättre utvecklare att ta rygg på och ställer oss neutrala till aktien", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.