Publicerat: 2017-10-13 11:56:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

Finwire om SensoDetect: SensoDetect får patent beviljat i Australien

Medicinteknikbolaget SensoDetects patent "System and method for improved determination of a brain response state" i Australien har nu beviljats och Sensodetect har erhålligt registrerings och godkännande papper via patentombudet AWA patent. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Patentet är giltigt till 2037. Beviljande av detta patent stärker patentportföljen i Australien vilket är en intressant och på många sätt modern marknad, uppger bolaget.

"SensoDetect stärker sin IP-portfölj väsentligt på en intressant och modern marknad. Sen brottas psykiatrin där med samma utmaningar som psykvården i Sverige med växande köerna och antalet drabbade. Jag är särskilt glad då jag konstaterar att de nya patenten avser marknader där vi mycket väl kan möta nya konkurrenter och intressenter som ser affärsmöjligheter inom område som SensoDetect är verksamt. Detta är och kan bli en mycket intressant marknad även om det inte ligger i den omdelebara planen så kan det som sagt mycket väl komma fram som en ny möjlighet. Vår IP-portfölj är nu väldigt stark även om det inte alltid återspeglas i värderingen av bolaget men jag tror att det snart blir allt tydligare", säger vd Johan Olson i pressmeddelandet.