Publicerat: 2017-10-23 13:30:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

Finwire om SensoDetect: SensoDetects koreanska distributör kommer till Sverige för att träffa bolaget

Medicinteknikbolaget SensoDetects koreanska distributör kommer till Sverige för samarbetsdiskussioner med bolaget. Den koreanska marknaden är i hög efterfråga av innovativa lösningar för att påskynda processen för att diagnosticera och behandla patienter med psykisk sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Korea är det mycket vanligt att söka sig inläggning på sjukhus för psykisk sjukdom istället för att få öppen behandling. Sensodetect kan hjälpa till att upptäcka och specificera lämpliga ytterligare test och behandlingar även i tidiga stadier vilket är en stor fördel för såväl individen som samhället i stort, skriver bolaget.

"Jag ser fram emot att diskutera potentialen och möjligheterna för SensoDetect i Korea och tror att vi kan hitta många sätt att hjälpa dem att hitta långsiktiga lösningar och sätt att ändra hur människor ser och relaterar till psykisk sjukdom. Eftersom vi kan hjälpa till i tidiga stadier är det en fördel för både vidare behandling och vårdkvalitet. Även om Korea inte är en av våra första strategiska marknader så ser jag stor potential på marknaden och med en engagerad och professionell distributör tror jag att vi kan ha en bra affärsmöjlighet och kan förbättra livet för många människor med psykisk sjukdom", säger Johan Olson, vd i SensoDetect.