Publicerat: 2017-10-31 10:12:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Amhult 2: Amhult 2 tror på en fortsatt god hyresmarknad - vd

Fastighetsbolaget Amhult 2:s vd Maria Nord Loft kommenterar i ett månadsbrev den senaste tidens fokus på bostadsmarknaden i Sverige och slår fast att bolaget tror på en fortsatt god hyresmarknad,

Hon konstaterar att många bostadsrättsprojekt har omvandlats till hyresrätter och att flera av dagens utvecklare inte har mer än några få år på nacken.

"Positioneringen skapar möjligheter för förvaltningsbolaget Amhult 2 och möter även upp de osäkerhetsfaktorer rörande bostadsrättsmarknaden som diskuterats under den senaste perioden. Faktorer som talar för en stabil bostadsmarknad om än med längre ledtider är den starka svenska ekonomin och arbetsmarknaden, bostadsbristen på tillväxtorterna men även de låga räntorna om än att vi ser en långsam höjning av dessa. Det finns ytterligare möjligheter med en avsvalnande marknad för hyresrättsutvecklare i form av bättre entreprenadpriser, och mer attraktiva priser på mark i goda lägen", skriver vd:n.

Bolagets fortsatta bedömning är att det finns en stor grupp kunder som önskar ett smidigt och enkelt boende, och också ett stort segment av kunder som ej önskar binda eget kapital i ett boende.

"Faktorer som ytterligare talar för god utveckling är den trend som vi ser påverkar fastighetsmarknaden med stor inflyttning till storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta fakta stärker situationen avseende hyresbostäder i storstadsregionerna. I storstäderna är vakanserna obefintliga. Ett tillskott av hyresrätter kommer att gynna den efterfrågade sociala rörligheten i storstadsregionen Göteborg. Hyresrätten är också ett alternativ som i stor utsträckning saknas i Torslanda och kommer bidra till ytterligare kvaliteter i våra kommande byggnationer", resonerar Maria Nord Loft.