Pressmeddelande Publicerat: 2008-08-27 07:55:00

G5 Entertainment AB: G5 ENTERTAINMENT KONVERTERAR SUPERMARKET MANIA TILL IPHONE

G5 Entertainment utvecklar en iPhone-version av Supermarket Mania – G5:s framgångsrika debut inom nedladdningsbara mindre pc-spel och företagets egen immateriella egendom. Supermarket Mania bygger på G5:s egen Talisman-teknik för spel, vilken stödjer alla större mobilplattformar, pc och nu även iPhone, samt minimerar porteringstiden för olika plattformar. Ledningen planerar att slutföra utvecklingsarbetet inom kort och spelet beräknas släppas före årets slut.

Vd:n Vlad Suglobov kommenterar: "iPhone är en plattform med enorm potential och ett av de områden som G5 vill investera i – både när det gäller teknik, portering av våra befintliga originalprodukter och utvecklingen av nya produkter. I samband med ytterligare utveckling av företagets spelverksamhet vill G5 också utforska möjligheterna med bärbara konsoler och nedladdningsbara spel för hemmakonsoler via tjänster som Xbox Live Arcade, PlayStation Store och WiiWare. G5:s fokus på spelområdet är fortfarande mindre utvecklingscykler, digital distribution och en bredare målgrupp för spelen."

Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB (publ)
investor@g5e.se


Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag. Bland G5:s kunder finns globala företag som EA Mobile, THQ Wireless, och Konami Digital Entertainment, och lokala spjutspetsföretag som de ryska operatörerna av trådlösa nätverk VimpelCom och Skylink. G5 vars spelutveckling sker i Moskva och Kharkiv har producerat mobilspel som bygger på globala varumärken som The Simpsons, Star Wars, Sims 2 och Pirates of the Caribbean. G5:s strategi är att erbjuda utveckling av högsta kvalitet till världens ledande företag och att producera framstående originalspel och produkter. Företagets målsättning är att bli världsledande inom utveckling av mobilspel och nerladdningsbara pc-spel. Företagets aktier handlas på Nordic MTF under kortnamnet G5EN.

Dokument