Publicerat: 2017-11-28 08:28:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

Finwire om Redwood Pharma: Redwood Pharma startar produktion av RP101 för klinisk prövning

Forskningsbolaget Redwood Pharma har efter framgångsrikt avslutade toxikologi- och säkerhetsstudier nu inlett produktionen av läkemedelskandidaten RP101 för att användas i den kommande kliniska fas II-prövningen. Detta utgör ytterligare en viktig milstolpe i utvecklingen av RP101, den första terapin för behandling av måttlig till svår ögontorrhet hos kvinnor efter klimakteriet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Produktion av material för den kommande kliniska prövningen har nu påbörjats. Arbete med uppskalning och GMP, Good Manufacturing Practices, anpassning av tillverkningsprocessen samt framtagning och validering av nödvändiga testprocedurer och analyser, har avslutats tidigare och genomfördes enligt plan och med bra resultat.

"Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i förberedelserna inför vår kliniska fas II-prövning. I samarbete med vår tillverkningspartner Carbogen Amcis SA i Frankrike går vi nu vidare med produktionen av RP101. Materialet kommer att användas för behandling av postmenopausala kvinnor med kronisk ögontorrhet. Prövningen kommer att utvärdera säkerhet och effekt hos patienter som behandlas över en tremånadersperiod. Med denna milstolpe fortsätter värdeökningen i företaget", säger vd Martin Vidaeus.