Publicerat: 2017-12-12 12:05:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

Finwire om SensoDetect: SensoDetect lanserar ny version av mätinstrumentet Bera

Medicinteknikbolaget SensoDetect lanserar en ny kompakt, portabel version av bolagets mätinstrument Bera. Det framgår av ett pressmeddelande.

SensoDetect Bera V3.0 genomgår i nu en validering med målet att inom kort kunna CE-märka den nya produkten. Produkten förbättras på flertalet punkter, bland annat stabilitet, storlek och användarvänlighet.

- Jag är mycket glad för att utvecklingsarbetet har bedrivits med högt tempo. SensoDetect kan inom kort erbjuda användarna en riktigt modern, robust och kompakt version av det unika SensoDetect Bera systemet i en helt ny skepnad; V3.0. Ett portabelt system som även är lämpligt att använda ute på fältet. Produkten har alla komponenter på ett kretskort, kan maskinmonteras i dess helhet och är därmed mycket kostnadseffektiv. Den nya mjukvaran gör det möjligt att använda SensoDetect Bera V3.0 tillsammans med en portabel PC eller pekplatta vilket gör produkten kompakt och flexibel. Den nya produkten har funktioner inbyggt för att säkerställer att alla elektroder sitter korrekt applicerade på patienten och att mätningarna har en optimal kvalitét. Våra valideringar hittills är mycket lovande, produkten är stabil och resultaten är mycket reproducerbara, säger Johan Olson, vd i SensoDetect.