Publicerat: 2018-03-13 09:47:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Community Entertainment: Community Entertainments e-sportbolag Red Reserves COD-lag tog silverplats i tävling i USA

Mjukvarubolaget Community Entertainments e-sportbolag Red Reserves Call of Duty-lag tog en silverplats i majortävlingen som avgjordes i Atlanta i USA i helgen där hela världseliten var på plats. Andraplatsen gav nära 400 000 kronor i prispengar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är otroligt stolt över laget. Äntligen har vi fått visa vår rätta potential och vi ser fram emot den fortsatta säsongen som har förutsättningar att bli väldigt intressant. Detta är ett kvitto på att vi tillhör den absoluta världseliten, säger Patrik Andersson, vd i Red Reserve.

COD World League Circuit omfattar åtta majortävlingar i USA och Storbritannien. Därutöver hålls National Leagues-tävlingar i Kanada, Frankrike/Belgien, Tyskland/Holland, Spanien/Portugal, Italien och Österrike/Nya Zeeland. Under säsongen 2018 kommer man även att ha två Nationals i Brasilien och Mexiko. Härnäst tävlar Red Reserve COD-lag i en Major som hålls i Birmingham i Storbritannien.

Inspelade prispengar hamnar omsättningsmässigt i Red Reserves resultaträkning. Enligt kontrakt mellan spelarna och Red Reserve har spelarna rätt till bonus och del inspelade prispengar. Red Reserve förvärvades nyligen av Community Entertainment.