Publicerat: 2018-04-18 09:36:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om SpectraCure: SpectraCure är en lovande lottsedel med hög risk - Privata Affärer

Forskningsbolaget SpectraCures aktie har rusat med över 800 procent på ett år men är ändå en av de mer lovande lottsedlarna på de mindre listorna. Risken är dock hög och den som överhuvudtaget vågar ge sig in i bolaget bör nöja sig med en liten investering. Det skriver Privata Affärers Marcus Hernhag i en kommentar som publicerades på tisdagskvällen.

Bolagets forskning i fas 1 har gått bra hittills och det finns mycket lovande i bolaget. När det återstår flera år innan det eventuellt finns cancerbehandlingar färdiga för marknaden är risken minst sagt hög. Skulle de gå vägen väntar bara inom prostatacancerområdet en mångmiljardmarknad.

"Som vanligt går det inte att veta särskilt mycket om för en utomstående privatperson. SpectraCure är trots det en av de mer lovande lottsedlarna på smålistorna, men kom ihåg att det har hänt för ett otal olika bolag genom åren att lovande produkter fallerat. Det finns så många tryggare och enklare investeringar att göra att en chansning i den här typen av bolag ska utgöra som mest en liten del av din portfölj. Om ens någon", skriver Marcus Hernhag.