Publicerat: 2018-05-30 18:43:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Amhult 2: Amhult 2 ser jättestark hyresmarknad i Göteborg - vd

Fastighetsbolaget Amhult 2 betonar att företaget sysslar med att producera hyresrätter och inte är ett fastighetsutvecklingsbolag. Marknaden för just hyresrätten är samtidigt urstark i Göteborg. Det säger Amhult 2s vd Maria Nord Lof i samband med en presentation hos Avanza. Hon kallar också en investering i bolaget för kassaskåpssäker.

Göteborgsmarknaden är också stark när det gäller just efterfrågan på hyresrätter.

"Den är jättestark", säger hon och exemplifierar att det finns över 200 000 personer som söker hyresrätt i Göteborg samtidigt som endast ett par tusen lägenheter kommer ut på marknaden per år.

Hyresnivåerna kommer också uppåt.

"Vi har bland de bästa hyrorna i Göteborg", fortsätter hon.

Amhult 2 har själva flera hundra personer i en egen kö. Personer som hoppas kunna få rätt till en framtida hyresrätter. Fastighetsbolaget har satt upp ett pris nu på 400 kronor per år för att inte kön skall bestå av tusentals personer. Hon ser inte några problem att fylla bolagets framtida hyresrätter.

Amhult 2-chefen uppger också att bolaget gynnas av ett lågt ränteläge.

"Vi klarar de investeringarna som vi nu gör med egen kassa", säger hon och tillägger att balansräkningen har många möjligheter om det behövs kapital.

Även om fastighetsbolaget inte vill sälja så finns det enligt Maria Nord Lof i händelse av kapitalbehov möjligheter att sälja bostadsrätter, mark eller utöka belåningen.

En annan positiv faktor är att byggmarknaden har försvagats. Amhult 2s ordförande Eigil Jakobsen Loft uppger att det är en klart bättre marknad för bolaget nu när det gäller att hitta aktörer som är byggentreprenörer. Det är en väsentlig skillnad mot fjolåret då företaget fick söka efter entreprenörer.

"Nu är det så att entreprenörerna ringer till oss istället", säger Eigil Jakobsen Loft.