Mer från bolag Publicerat: 2017-10-02 08:56:00

Double Bond Pharmaceutical International AB: Double Bond Pharma presenteras på French-Swedish Life Science Day 2017

VD för Double Bond Pharmaceutical Igor Lokot ska den 14 december 2017 presentera bolagets front-line produkter på French-Swedish Life Science Day 2017 i svensk Ambassad i Paris.

Mötet omfattar både en presentationspitch från bolaget samt individuella möten mellan bolaget och potentiella investerare.  

"Det är ett forum där kända medelstora franska bolag och investerare deltar, - poängterar Igor Lokot, VD för Double Bond Pharmaceutical AB. - I och med att vi planerar att göra kliniska prövningar i EU och siktar på Europeisk marknad i första hand är det både passande och naturligt att presentera våra produkter och söka potentiella samarbetspartner och investeringar mitt i Europa". 

Mer om French-Swedish Life Science Day

 https://french-swedish-life-science-day-2017.b2match.io/

Mer om SA-033 

SA-033 är den första läkemedelskandidaten som DBP har utvecklat med hjälp av sin innovativa drug-delivery-teknologi BeloGal®. Genom att den innovativa formuleringen styr doxorubicin till levern ökar koncentrationen av den aktiva substansen i det önskade målorganet vilket förbättrar effektiviteten och minskar de toxiska biverkningarna som är vanliga vid systemisk (helkropp-) cellgiftsbehandling.

Mer om BeloGal™ 

BeloGal™ är DBPs innovativa drug-delivery plattform som styr läkemedel till det organ var läkemedel behöver verka.

Mer om Temodex

Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid utvecklades av RI PCP i Minsk i Vitryssland och är registrerad i Vitryssland sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och förbereds nu för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att bli registrerad i EU och även globalt. Läs mer här: http://doublebp.com/index.php/temodex 

Mer om bolaget: www.doublebp.com