Pressmeddelande Publicerat: 2017-12-12 11:53:00

SensoDetect AB: Version 3.0. En ny kompakt, portabel version av SensoDetect Bera är här!

SensoDetect Bera V3.0 genomgår i skrivande stund en validering med målet att inom kort kunna CE-märka den nya produkten. Produkten förbättras på flertalet punkter bland annat stabilitet, storlek och användarvänlighet.

I utvecklingsarbetet har vi utgått från den beprövade grundkonstruktionen i befintligt system moderniserat och effektiviserat systemet radikalt samtidigt som vi eliminerat flaskhalsar i signalvägarna. Ny firmware har tagits fram för den nya versionen. V3.0 är anpassad för rationell industriell produktion med samtliga komponenter på ett kretskort. V3.0 genomgår nu en intern validering. Grundkonstruktionen är i all väsentlighet densamma som i tidigare versioner. Existerande dokumentation kommer att kunna användas i CE-processen vilket avsevärt minskar tiden för processen.

- Jag är mycket glad för att utvecklingsarbetet har bedrivits med högt tempo. SensoDetect kan inom kort erbjuda användarna en riktigt modern, robust och kompakt version av det unika SensoDetect Bera systemet i en helt ny skepnad; V3.0. Ett portabelt system som även är lämpligt att använda ute på fältet. Produkten har alla komponenter på ett kretskort, kan maskinmonteras i dess helhet och är därmed mycket kostnadseffektiv. Den nya mjukvaran gör det möjligt att använda SensoDetect Bera V3.0 tillsammans med en portabel PC eller pekplatta vilket gör produkten kompakt och flexibel. Den nya produkten har funktioner inbyggt för att säkerställer att alla elektroder sitter korrekt applicerade på patienten och att mätningarna har en optimal kvalitét. Våra valideringar hittills är mycket lovande, produkten är stabil och resultaten är mycket reproducerbara., säger Johan Olson, VD, SensoDetect AB (publ.)