Mer från bolag Publicerat: 2018-05-02 15:22:00

SensoDetect AB: SensoDetect - Leverans till Sydkorea av BERA 3.0

SensoDetect har idag skickat en första BERA 3.0 till Sydkorea för test och utbildning. Denna utrustning kommer också vara en viktig del i den fortsatta processen mot en lansering på den Sydkoreanska marknaden.

Den sydkoreanska marknaden är stor och man har en något högre grad, 27,6%*, av mental sjukdom än övriga länders genomsnitt, ca 25%**. Självmordsgraden är dessutom hög och landet satsar mycket på att försöka komma till rätta med den mentala ohälsan i landet. Man har ökat budgeten för mental ohälsa sedan 2010 och har sedan dess uttalat att man vill satsa ännu hårdare på att få rätsida på den mentala ohälsan i landet. Sydkorea har en befolkningsmängd på drygt 51 miljoner och behovet av en ökning av budgeten för mental ohälsa är tydlig. Därför menar distributören och KOL (Key Opinion Leaders) att det är viktigt att hitta effektiva lösningar. SensoDetect kan spela en viktig roll i detta arbete och distributören ser möjligheter att standardisera metoden. 

"Detta är ett viktigt steg mot en som jag bedömer det mycket spännande marknad. Sydkorea är ett intressant land på många sätt och har en hög teknisk kunskap vilket jag ser som en fördel i introduktion av ny teknik i en normalt sett konservativ marknad så som Psykiatrin är. SydKorea har andra regler än EU och vår partner har en vana och kunskap om vägen till godkännande och kan även systemet för "re-imbursement" vilket jag värderar högt. Det är alltid enligt min erfarenhet en stor fördel att arbeta med partners som har en ingående kunskap om lokala förhållanden. Sydkorea är ännu inte medlemar av ASEAN men väl i AKFTA (Asean Korea free trade area) vilket i kommande steg kan öppna nya möjligheter som jag ser det i regionen." säger VD, Johan Olson, SensoDetect AB (Publ.)


Johan Olson VD, SensoDetect Aktiebolag (publ) Telefon: 046-15 12 73 e-post: jo@sensodetect.com
SensoDetect belyser genom patenterad utrustning hjärnstammens reaktioner på ljudstimuli i syfte att ge sjukvården tydliga avvikelser och mönster för användning inom främst psykiatrin. Målet är att öka effektiviteten inom psykiatrin och därmed nyttan för sjukvården, samhället, patienter och anhöriga. SensoDetect är sprunget ur mångårig forskning vid Kliniskt psykoakustiskt laboratorium i Lund. Bolagets aktie är listad på AktieTorget. Our Mission Improve the lives of people with mental illness Our Vision Making ABR profiling tests with SensoDetect technology an integral part of setting diagnosis for mental illness Our Value Proposition: SensoDetect provides a complete audiogram for the brainstem, helping health care professional to set psychiatric diagnoses objectively and cost effectively. This unique offering improves patients' quality of life and reduces the economic impact on the health care system and society